BİLGİ EN DEĞERLİ ŞEYDİR

BİLGİ EN DEĞERLİ ŞEYDİR

Bilgi tarihsel süreç boyunca, kimi insanın zindanda çürümesine, kimi insanın kellesinin gitmesine, kimi insanın aforoz edilmesine, kimi insanın iktidarı ele geçirmesine neden olmuştur. Daha pekçok şeye neden olan bilgi, hayvanlara verilen içgüdüsel  davranışlar gibi insanada yaratıcı tarafında iç güdüsel olarak merak ve bilgiye duyulan ihtiyaç iç güdüsünü vermiştir.

İlk toplululardan itibaren, insanlar sürekli yeni şeyler keşfetmeye çalışmış, merak ve istek birleşince bilgi birikimi oluşmaya başlamıştır.

Bilgi dediğimiz, soyut bir deneyim olan şey, mutlak değildir. Sürekli olarak gelişeni değişen, sistemak bir yapı içinde devigen bir akıştır. Bu  tanımladan sonra, bilginin zamanla bir suç unsuru olduğu, zamanla öldürülme nedeni olduğu unutmayalım.

Günümüzde ise, insanlık bilgi toplumudur. İnternet, bilgi dünyası olmuştur. Eskiden bilgiye ulaşmak ne kadar zor ve tehlikeli iken, şu anda tamamen ücretsiz olmasa bile nerdeyse ücretsiz ve kolaydır diyebiliriz. Nasıl insanlık, insanoğlu zamanla genetiksel veya zihinsel olarak bir doyumun sağladığından dolayı, bilgiye pek ihtiyaç duymadan da yaşamına devam edebilir. Bu kesimi göz önünde bulundurmazsak, toplumların büyük bölümleri sürekli olarak,  bilgiye ulaşmak için her türlü bilgi kanalarını kullanıyorlar.
İnsanlar artık sadece kendi çevresi, yakın dünyası veya ilgilendiği, kendi işi kapsamında olan konular hakkında değil, tüm dünyadan haber alma, farklı konularda öğrenim süreçlerini devam ettiyorlar.

Geçen gün bunu daha da hızlandıracak, dünyada bazı ülkeler geçmişti ama Türkiye’de daha yoktu, 4.5 mobil internet hızına ulaştık. Bu mobil cihazlarla bile, inanılmaz hızlarla, içerik, haber, bilgi almamızı sağlacak bir altyapı.

Bu sistemle artık çoğu şey daha da kolaylaşacak ve en önemlisi de dünyanın öbür uçunda olan bir olay hakkında , en hızlı şekilde haberdar olabilecek ve iletişim altyapısı son derece elverişli oldu.


Unutmamak gerekir
ki, Bilgi Güçtür. Bilgiye, tabi ki doğru bilgiye ulaşmak bazen hayati öneme sahip olabilir. Hele de günümüz dünyasında bağımlı yaşam tarzları içinde bilgi olmazsa olmazımızdır.

Yorumlar